Kombinace sladké chuti ovoce, exotického koření a kvalitního alkoholu dala za vznik velmi pikantní a chutnou omáčku, inspirovanou jihovýchodní Asií.
Základem omáčky je pitaya neboli dračí ovoce. Sladké tóny v omáčce jsou zvýrazněny medem a vyváženy rýžovým vínem, čerstvou šťávou z limetek a rýžovým octem. O pikantnost se postará klasické trio, které je pro JV Asii typické - česnek, zázvor a pepř. Pepř tam není jen tak ledajaký, ale omamně vonící kambodžský červený dlouhý pepř. Aby byla omáčka ostrá jak se patří, je v ní pořádná dávka žlutých papriček Trinidad Scorpion Moruga.
Díky své vyvážené sladko-pálivé chuti omáčka výborně doplní grilovanou zeleninu i maso. Hodí se ke kuřecímu, rybám či mořským plodům, ať už jako marináda nebo finální dochucení. Skvěle sedne také k smaženým jarním závitkům, zelenině v tempuře, ale i dalším pokrmům asijské kuchyně.
Datum minimální spotřeby naleznete na etiketě. Trvanlivost 9 měsíců. Před použitím protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu do 5°C a spotřebujte do dvou týdnů.
PS: všechny informace jsou poskytnuty výrobcem a více o pěstování papriček se dozvíte na jejich webu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.